Jurassic Prodüksiyon Şirketi

Fantastik bir yaratık düşünün. Hayal edin; Asya'nın tropik ormanlarının derinliklerinde yaşıyor, milyonlarca yıl süren evrim geçirmiş, hayattaki en yakın akrabası Tyrannosaurus-Rex. Pullarla kaplı ve kıvrımlı pençeli iki bacak üzerindeki gövdesi uzun şeritli tüylerle kaplı. Boncuk gibi iki göz arasından kırmızı bir ibik taç gibi yükseliyor. Her yönden gelebilecek tehlikeyi 300° panoramik bakışla önceden görüyor. Bu küçük yaratık insanlarda nadiren olan bir yeteneğe sahip: Beynin sadece yarısını uyutabilme becerisi. Beynin bir yarısı uykuya dalıp giderken diğer yarısı uyanık kalabiliyor. Bu yaratık tek gözü açık uyuyor, rüyasında olduğu kadar gerçek dünyada da tehlikelere karşı beklemede.

Bu takdire şayan yaratığın adı Gallus gallus domesticus, bir diğer adıyla tavuk. Yeryüzündeki nüfusu milyarlarla ifade ediliyor. Dinozorların akrabalarını kümeste yetiştirmek hiç kolay bir iş olmasa da, Habasit tavukçuluk sektörünün en ön saflarında yer alarak yaratıcı ve uygun maliyetli çözüm geliştirmenin liderliğini yapıyor. Jurassic parktan çıkmış bu kümes hayvanlarıyla onlarca yıl çalışmanın verdiği deneyim sayesinde Habasit komple çözüm sunmanın ne olduğunu biliyor ve müşterilere her türlü alternatifi sunuyor. Herhangi bir standart ürün önermek yerine, personelimiz müşteri tesislerini düzenli olarak ziyaret ederek sorunları gideriyor ve her müşterinin ihtiyacına göre çözüm üretiyor.

Kuluçkadan hızla çıkan bir sektör

Bir sektör düşünün ki sadece A.B.D.'de bir saniyede 300 tavuk kesilmekte; ve bu sektör hızla büyüyor. Son 60 yıldan az bir sürede et için yetiştirilen tavuk sayısı 00 artarak astronomik rakamlara ulaştı. Tavuk her zaman bir miktar fantastik özellikleri olan bir yaratık olmuştur. Şimdi ise mükemmel bir gıda kaynağı. Yapay ortamda gövdesi normalden 65 kez daha hızlı büyür; bu sayede her yıl elli milyardan fazla tavuk yapay olarak kuluçkadan çıkar ve minimum 42 gün gibi kısa bir yaşam süresinin sonunda kesilir.

Tavuk ve hindi toplamda A.B.D.'de eti için yetiştirilen hayvan sayısında birinci sırada. Tavukçuluk en verimli çalışan sektörler arasında, aynı zamanda en ekonomik sektörlerden de biri. Çünkü tavuk beslemek sığır veya koyun beslemekten çok daha düşük maliyetli. Ayrıca, hiçbir dini veya kültürel yasaklamaya tabi olmaması, tavuk etini dünyanın her yerinde sofraların severek tüketilen gıda yapıyor.

Tavuk üretimi tüm zamanların en üst noktasında ve çoğu tüketici için genellikle en düşük maliyetli beslenme seçeneği. Toptan tavuk fiyatları 1978 ile 2000 yılları arasında P azaldı. Burada süreçleri ürünün kendisi gibi olabildiğince ekonomik hale getirmekte kararlı olan Habasit devreye giriyor.

Prosedür üç farklı işlem aşamasına bölünebilir. Birinci aşama canlı tavukların fabrikaya getirildiği yetiştirme aşaması. Sonraki temel ve detaylı işleme adı verilen iki aşamada tavuklar kesilir, temizlenir, kemikleri ayrılır, soğutulur ve paketlenir. Başından sonuna kadar tüm bu işlemler 180 dakika civarında sürer. Büyük çaplı üretim hatlarında prosedür senkronize edilmiştir ve saatte 12.000'e varan sayıda tavuk işlenebilir.

Sektördeki yeniliklerin her zaman en önünde yer alan Habasit, Canlı Tavuk Kafes İstifi, Asma Kayışı ve Sakatat Kanalı gibi orijinal yenilikleri geliştirdi. Bu sistem dünyanın ilk on tavukçuluk firması tarafından kullanılmakta ve en azından bir müşteriye her yıl su ve taşıma giderlerinden bir milyon dolar tasarruf sağlamakta. Sakatat işlemede malzeme sıvama tesisine gönderilmeden önce etteki suyun alınması gerekiyor. HabasitLINK® M5021 plastik modüler bant kullanılan tesislerde su maksimum seviyede çekilirken, ürün kaybı da önleniyor. Nakliye kamyonları gereksiz yere su taşımadıkları için egzoz emisyonu %​40, su tüketimi %​20 azalmakta ve bu da parasal olarak %​80'lere varan tasarrufa karşılık gelmektedir.

Zincirli ve modüler kayışlardan tek parça kayışlara kadar Habasit'in özel amaçlı kayış portföyü sürekli genişlemekte. Öncelik ise her zaman hijyen standartlarını en yüksekte tutmak. Metal ve x-ray detektörlerde kullanılmak için üretilen kayışlar gıda ürünlerinin üzerindeki yabancı maddeleri derhal algılamaya ve temizlemeye yardımcı olur. Ayrıca, Habasit Cleandrive™ kayışları, boşluklarda ve menteşelerde artıkların birikmesi riskini yok eden, yüksek kaliteli termoplastik malzemeden üretilmiş, homojen ve kapalı yüzeyler sayesinde kontaminasyon riskini son derece azaltır. Sert temizlik ajanlarına karşı yüksek kimyasal dayanıklılığa sahip bu seri sık ve kolay temizlik için tasarlanmıştır.

Habasit Saniclip, hemen her kayışın kolayca sökülmesi ve temizlenmesi için tasarlanmış bir diğer buluştur. Özellikle Micropitch M0870, M0885 ve M1185 kayışlar için tasarlanmış olsa da, bu pim çıkartma sisteminin kullanım alanı genişliyor; sistem artık ½ ve 1 inç'lik kayışlar için de kullanılabilir. Konveyör kayışlarını detaylı temizlik için kolayca sökebilme kabiliyeti tesislerin hijyen için vaz geçilmezi olsa da, çalışmadan geçen sürenin azaltılması ve işçilik maliyetlerinin düşürülmesine de katkıda bulunur.

Kabaran iştahlar

Bu denli devasa iştahı olan bir sektörde gerçek farkı bu ve bunun gibi detaylar yaratır. Amerika'lılar 2015 yılında kişi başı 40 kg tavuk eti tüketti ve bu miktar her yıl giderek artıyor. Her yıl Amerikan Futbolu finali "Superbowl"un yapıldığı hafta sonunda 45.000 ton tavuk tüketilmekte. Tüm dünyada eti için yetiştirilen tavuk sayısı yılda bir milyar adet artmakta.

Büyüklüğü her ne olursa olsun, Habasit tüm üretim süreçlerini olabildiğince verimli ve ekonomik yapmak konusunda kararlıdır. Habasit üretimin her aşamasında, üretilen gıdanın lezzetine eşdeğer mükemmellikte çözümler sunar. (ST)

Sebastian MilesSebastian Miles Endüstri Segmenti Müdürü Edward ElamEdward Elam ABD Yaş Gıdalar Bölge Satış Müdürü

sayfa yükleniyor

lütfen bekleyiniz...

HIGHLIGHTS / Arşiv

HABASIT HIGHLIGHTS / select location

Habasit